Consiliere in cariera

Programul de consiliere în carieră este direcționat către angajații valoroși ai organizației - managerii, experții și specialiștii puternic asociați cu compania, dar care au supraviețuit diferitelor dilemele în carieră, DAR ȘI CELOR CARE NU SE SIMT MOTIVAȚI SAU SE SIMT EPUIZAȚI ȘI NU ÎȘI MAI GĂSESC ROLUL ȘI LOCUL ÎN ORGANIZAȚIE.

Participarea la consilierea în carieră permite participanților să-și planifice dezvoltarea lor în continuare în organizație, prin identificarea nevoilor specifice, a valorilor și obiectivelor și să le pună în balanță cu realitățile în afaceri. Împreună cu un consilier, clienții analizează propriile aspirații profesionale și personale, definesc competențele pe care le au deja și le pot utiliza pe deplin la locul de muncă și sunt în căutarea unor provocări noi, interesante și motivante. Cu această reflecție, de multe ori susținută de concluziile obținute la diferite testări (evaluare 360˚ sau Peer-to-Peer Feedback, teste psihometrice), participanții sunt gata să dezvolte un plan de dezvoltare personală pentru cariera lor viitoare, în cadrul organizației. Procesul se realizează în strânsă cooperare cu managerul superior și reprezentantul HR pentru a defini obiectivele de dezvoltare și obiectivele angajatului, astfel încât el inițiază de multe ori proiecte inovatoare, care îmbunătățesc activitatea, angajarea pe termen lung, și furnizează rezultate de business măsurabile.

Programele de consiliere în carieră folosesc vasta experiență a consultanților Lee Hecht Harrison acumulată în punerea în aplicare a programelor de carieră (outplacement).

Rezultatul consilierii în carieră este:

  1. angajament crescut și, prin urmare, eficiența participantului
  2. creșterea disponibilității angajatului valoros pentru a rămâne în organizație (păstrarea)
  3. consolidarea gradul de conștientizare a participantului și îmbunătățirea imaginii companiei în ochii angajaților
  4. lansarea de noi inițiative și proiecte de afaceri, care oferă o oportunitate de a dobândi noi competențe